Blog

 door Marcel Hendrickx

Coach Café Leuven

Geplaatst op 06-02-2014 om 19:44 door Marcel Hendrickx

Gisterenavond was ik te gast bij het Coach Café in Leuven.  De opkomst was schitterend.  Bijna 70 coaches waren afgekomen op het onderwerp "perfectionisme'.  Het was bijzonder om te ervaren hoe veel van die coaches daar plots coachee werden, toen ik uitlegde wat perfectionisme inhoudt. Vooral toen de verschillende symptomen belicht werden. Dit toont nog eens aan hoe sterk verspreid dit belemmerend patroon in onze samenleving aanwezig is.  Minstens 15 keer vertelden mensen achteraf dat ze de 10 symptomen allemaal bij zichzelf herkenden.

Het tragische hierbij is dat heel vaak aan de buitenkant niet te zien is dat iemand er aan lijdt.  Het zijn stuk voor stuk heel toffe mensen vrienden waar je op kan rekenen.  Binnenin is het vaak heel anders, zorgt het moeten voor stress en voor lichamelijke klachten.

We hadden het over burn-out en de link tussen perfectionisme en burn-out.  Het werd snel duidelijk dat natuurlijk de toenemende arbeidsdruk te maken heeft met burn-out, maar vooral hoe de werknemer omgaat met zichzelf in die omstandigheden en met die druk.  Het altijd meer en beter dat van ieder van ons gevraagd wordt, is voor sommigen hanteerbaar en verteerbaar.  Voor anderen is het een regelrechte uitnodiging om vanuit hun patroon het leven bijzonder moeilijk te maken voor zichzelf.

Ik was blij dat ik er kon en mocht zijn in Leuven.  De individuele contacten en reacties na de uiteenzetting gaven aan dat de boodschap was overgekomen.  Dat was fijne feedback en natuurlijk heb ik daarvan genoten.

 

Reageer

Trefwoorden: coach café , burn-out , stress , arbeidsdruk

Nog interessante berichten